Een hoofdwachtwoord aanmaken

Het hoofdwachtwoord is een enkel wachtwoord dat Kaspersky Password Manager gebruikt om al uw gegevens, inclusief andere wachtwoorden, te beschermen. U kunt het hoofdwachtwoord aanmaken tijdens de initiële configuratie van Kaspersky Password Manager. Telkens als u toegang tot de gegevenskluis wilt krijgen, wordt u door Kaspersky Password Manager gevraagd het hoofdwachtwoord in te voeren.

Gebruik geen wachtwoord dat eenvoudig te raden is (zoals een wachtwoord gebaseerd op achternamen, voornamen of geboortedatums). Om een sterk wachtwoord aan te maken, gebruikt u hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.

Om veiligheidsredenen bewaart Kaspersky Password Manager het hoofdwachtwoord niet op een van uw apparaten of in de cloudopslag. We raden aan dat u het hoofdwachtwoord onthoudt, of noteert en op een veilige plaats bewaart, omdat het niet kan worden hersteld of achterhaald als u het vergeet.

Belangrijk: als je het hoofdwachtwoord vergeten bent, heb je niet langer toegang tot je gegevens. In dit geval moet u een nieuwe kluis maken en deze met een nieuw hoofdwachtwoord beveiligen. Dan kunt u nieuwe gegevens toevoegen aan de kluis.

Wanneer Kaspersky Password Manager wordt gestart, wordt u gevraagd:

U kunt het hoofdwachtwoord altijd wijzigen.

Een nieuw hoofdwachtwoord maken

Als uw apparaat Touch ID ondersteunt, kunt u die voorziening inschakelen bij het aanmaken van een hoofdwachtwoord en vervolgens gebruiken om de kluis te ontgrendelen. U kunt ook Touch ID altijd inschakelen of uitschakelen in de programma-instellingen.

Raadpleeg ook

Wat u moet doen als u het hoofdwachtwoord bent vergeten